GEBOORTECENTRUM SOPHIA

VEILIG EN VERTROUWD BEVALLEN

Een zwangerschap is zo verwachtingsvol! Een nieuw kindje is zo beloftevol! Als – aanstaande – moeder raak je daar bijna niet over uitgepraat.

En een bevalling? Tja, er zijn maar weinig vrouwen die bevallen echt een feestje vinden. Het is heftig, emotioneel, intens en oer. Het geeft je krachten waar je het bestaan niet van wist. Krachten waarmee miljoenen vrouwen nieuw leven op de wereld zetten.

Iedere vrouw is uniek in haar wensen voor haar bevalling. Misschien wilt u thuis bevallen, met uw eigen verloskundige. Dat is intiem en vertrouwd. Het kan ook zijn dat u in het ziekenhuis wilt bevallen. Vooral omdat dit extra veilig voelt.

BEVALLEN MET EEN MEDISCHE INDICATIE

Als er tijdens de zwangerschap complicaties zijn of als er sprake is van verhoogde risico’s, dan krijgt u een medische indicatie. Dat betekent dat u al tijdens de zwangerschap onder behandeling komt van een gynaecoloog. U moet dan altijd in het ziekenhuis bevallen.

Is de bevalling in het Geboortecentrum Sophia normaal begonnen, maar ontstaan er later complicaties? Dan krijgt u alsnog een medische indicatie en is het noodzakelijk dat u wordt over-geplaatst naar het Erasmus MC om daar te bevallen.

Na uw bevalling kunt u uw kraamtijd bij ons doorbrengen. U wordt dan vanuit het Erasmus MC op medisch advies overgeplaatst naar het Geboortecentrum Sophia. Na een zogenoemde medische bevalling, heeft de kraamvrouw vaak extra zorg nodig. In het Geboortecentrum Sophia zijn onze gediplomeerde kraamverzor-genden extra geschoold om deze specifieke zorg te bieden.

BEVALLEN ZONDER MEDISCHE INDICATIE

Maar er is ook een alternatief dat het beste van alle werelden combineert! In het Geboortecentrum Sophia kunt u zonder medische indicatie veilig en vertrouwd bevallen.

De professionele, complete en huiselijk ingerichte verloskamers zorgen ervoor dat u ook hier in een intieme sfeer kunt bevallen.

Een kraamverzorgende is bij de bevalling aanwezig. En natuurlijk wordt u begeleid door uw eigen verloskundige, die weet wat bij uw bevalling nodig en gewenst is. Een vertrouwd gevoel.

Mocht tijdens de bevalling toch een arts nodig zijn, dan is het Erasmus MC letterlijk om de hoek in hetzelfde gebouw. Een veilig gevoel.

.PIJNBESTRIJDING BIJ DE BEVALLING

In het geboortecentrum werken wij met pijnbestrijding door lachgas. Dit zorgt ervoor dat de vrouw de scherpste pijn bij de bevalling niet meer voelt. 

Ook is het in het geboortecentrum mogelijk om de weeën op te vangen in een warm ontspanningsbad. Het warme water werkt als een natuurlijke pijnstiller.

Lees hier meer over  badbevallingen in Geboortecentrum Sophia 

KRAAMTIJD IN
GEBOORTECENTRUM SOPHIA

U bent van harte welkom om na de bevalling uw kraamtijd in het Geboortecentrum Sophia door te brengen. Wij geven u en uw baby graag dag en nacht alle persoonlijke zorg en aandacht die u nodig heeft.

ALLE COMBINATIES MOGELIJK

Stel dat u thuis wilt bevallen, of in een ander ziekenhuis dan het Erasmus MC. Ook dan staan onze deuren voor u open en kunt u op een comfortabele manier bij ons uw kraamtijd doorbrengen. Vraag vooral naar de mogelijkheden en bel 010 – 282 6230.