Kosten en vergoeding

Actie! Wanneer u bevalt en minimaal 2 dagen verblijft, betaalt u nu geen materiaalkosten! Zie ook onze flyer.

De bevalling en de kraamtijd (het aantal uren waar u recht op heeft) worden door uw zorgverzekeraar vergoed. Wel moet u een wettelijke eigen bijdrage betalen. Heeft u een aanvullende verzekering, dan vergoeden sommige verzekeraars ook de eigen bijdrage. Lees uw polis goed door of neem contact op met uw zorgverzekeraar over de vergoeding waar u voor in aanmerking komt. De kosten voor de maaltijden en materialen, behalve tijdens de dag van de bevalling, zijn voor eigen rekening. De afname van materialen, zoals babyverzorgingsproducten, is verplicht.

Tarieven 2017
Bevalling: conform huidig poliklinisch tarief
Conform wet- en regelgeving betaalt u een eigen bijdrage van € 341,31. Bent u aanvullend verzekerd dan krijgt u dit (gedeeltelijk) vergoed. Materiaal- en facilitaire (voeding) kosten zijn inbegrepen. Het kan gebeuren dat u tijdens de bevalling een medische indicatie krijgt. U wordt dan overgeplaatst naar het Erasmus MC. Door deze medische indicatie vervalt de eigen bijdrage voor de bevalling.

Kraamzorg: Een kraamdag in het Geboortecentrum Sophia staat voor 24 uur verblijven maar wordt voor maximaal 8 uur gerekend. De wettelijke eigen bijdrage is €4,30 per uur (8 x €4,30 = €34,40 per dag). Als u aanvullend verzekerd bent, raadpleeg dan uw polis voor vergoeding van de eigen bijdrage.

Materiaal en facilitaire (voeding) kosten zijn niet inbegrepen.

Ontbijt              4,75
Lunch              4,75
Diner              9,50
Materiaal            15,50
Gastovernachting               gratis


Bevallen in het Erasmus MC

Wanneer u in het Erasmus MC bevalt en op medische indicatie wordt overgeplaatst naar het Geboortecentrum Sophia om (een gedeelte van) uw kraamtijd door te brengen, geldt er een andere regeling wat betreft de kosten. Voor meer informatie hierover verwijzen we u naar onze informatiebrochure over de samenwerking met het Erasmus MC.

Back to top