Wie zijn wij?

Het Geboortecentrum Sophia is een samenwerking tussen Kraamzorg Rotterdam & omstreken, het Erasmus MC, Verloskundigen Rotterdam Oost en Verloskundigen Rotterdam West. Door deze bijzondere samenwerking bieden wij u de best mogelijke zorg rondom zwangerschap en geboorte.

Huiselijk bevallen 
In het Geboortecentrum Sophia kunt in alle rust bevallen en daarna genieten van de kleine en uw kraamtijd. U kunt zonder medische indicatie en onder begeleiding van uw eigen verloskundige bevallen. Samen met uw verloskundige bepaalt u hoe u wilt bevallen. Mocht bij de bevalling toch een arts nodig zijn, dan is deze letterlijk om de hoek.

Als u in het ziekenhuis moet bevallen is het mogelijk om daarna in het Geboortecentrum Sophia de kraamtijd door te brengen. 

Een ontspannen kraamtijd
Moeder, baby en kraambezoek worden in de watten gelegd, met aandacht voor uw persoonlijke wensen en uw (thuis)situatie. U kunt 24 uur per dag rekenen op alle zorg en service, zodat u optimaal op krachten kunt komen. Ook als het thuis bijvoorbeeld te druk of te klein is, dan is het Geboortecentrum Sophia een prima plek om de kraamtijd door te brengen. 

Gediplomeerde kraamverzorgenden
Net als in de thuissituatie krijgt u in het Geboortecentrum Sophia professionele kraamzorg. Het grote voordeel is dat de kraamverzorgenden 24 uur per dag voor u  klaarstaan.

In het Geboortecentrum Sophia werken gediplomeerde kraamverzorgenden. Zij nemen samen met u in de eerste belangrijke dagen de zorg voor uw baby op zich en geven adviezen over de dagelijkse verzorging.

De kraamverzorgenden werken volgens een vast zorgplan en vaste richtlijnen. Uw specifieke wensen worden vastgelegd in dit persoonlijke zorgplan. Zo weet elke kraamverzorgende precies wat uw wensen zijn. U kunt altijd vragen stellen over bijvoorbeeld borstvoeding en de ontwikkeling van uw baby.

Uiteraard wordt uw gezondheid en die van uw baby nauwkeurig in de gaten gehouden. De kraamverzorgenden van het Geboortecentrum Sophia zorgen er voor dat u na uw kraamtijd uitgerust en goed voorbereid naar huis gaat. Als het nodig is wordt ook voor hulp thuis gezorgd.

Sfeervolle kamers
In het Geboortecentrum Sophia beschikt u over een eigen kamer met een wiegje, commode, een extra bed voor uw partner, radio, kleurentelevisie en telefoon. De kamer hebben geen ziekenhuisuitstraling, maar zijn sfeervol en comfortabel ingericht. U kunt zelf bepalen wanneer u bezoek krijgt, de hele dag door of op tijden die u wilt. Voor uw bezoek is genoeg ruimte en de kamer wordt elke dag opgeruimd en schoon gehouden. Uw partner heeft de mogelijkheid om 24 uur per dag aanwezig te zijn.

Pijnbestrijding door lachgassedatie
U kunt in het Geboortecentrum Sophia gebruik maken van pijnbestrijding door middel van lachgassedatie. Lachgas is een snelwerkende pijnstiller die niet moeilijk in het gebruik is. U, uw baby en het proces van de bevalling worden tijdens het gebruik ervan goed in de gaten gehouden. De keuze voor pijnstilling maakt u in samenspraak met uw partner en uw verloskundige. Voor alle informatie over pijnbestrijding door middel van lachgas verwijzen wij u naar de folder hierover. Deze vindt u hier: Folder lachgassedatie.

 

Back to top